Fachzeitungen.de - Независимият портал за специализирани списания, специализирани публикации и електронни книги

Готвене с Thermomix®

авториздателствоГодина на издаванеБрой странициISBNформатзащита от копиранеоборудванецена
Дуня Рибер
Триада
2017 г.
144 страници
9783432103167
ePUB
Воден знак
PC/MAC/eReader/Tablet
9,99 евро
Малко въглехидрати, много удоволствие! Откажете се от въглехидратите, отслабнете и поддържайте фигурата, която искате - това вече работи с Thermomix®! Тази книга ви предоставя 155 рецепти с ниско съдържание на въглехидрати, които се приготвят бързо и лесно: от закуска до малки закуски до основни ястия за гурме и вкусни сладкиши. Забавлявайте се да откривате, готвите и печете - и се насладете на храната си!

epub

Дуня Рибер е журналист и диетолог. Тя пише за различни списания и предоставя на родителите и читателите информация за храненето, бебетата и храната. За работата си тя вече е отличена с наградата на журналистите на Германското общество по хранене (DGE). Тя си спомня размножителния сезон на двете си дъщери като много специален и оживен: с много креативност и специализирани познания, Dunja Rieber нееднократно е варирала доказани основни рецепти - според индивидуалните предпочитания на своите бебета и актуалното предложение на седмичния пазар. Това доведе до вкусни и здравословни каши, както и до първите малки ястия за времето след това.

Купете тук:

Хоризонтални раздели

Първо най-добрата новина: Вашият Thermomix върши по-голямата част от работата при готвене на храни с ниско съдържание на въглехидрати - и можете да му се наслаждавате безгрижно и да отслабвате!

Разбира се, първоначално е необходимо преосмисляне, ако искате да спестите въглехидрати при готвене. Но с малко ноу-хау и термомикс в кухнята, готвенето с ниско съдържание на въглехидрати не е нито сложно, нито отнема много време. В края на краищата, кой се чувства да работи в кухнята завинаги? Само ако ястията преминат практическия тест и са наистина лесни за приготвяне, те ще се окажат на масата за хранене няколко пъти - и по този начин ще помогнат за промяна на хранителните навици в дългосрочен план.

1.1 ФИКСИРАНИ СТИРИ, НАКЛЮЧЕНИ, ГОТВЕНИ

Тъй като готвенето с ниско съдържание на въглехидрати всъщност включва повече кълцане, нарязване и месене, магическата тенджера е чудесен кухненски помощник тук. Спестявате си трудоемкото кълцане, разбъркване или триене на ръка. С Thermomix всичко работи почти само по себе си, което прави готвенето с ниско съдържание на въглехидрати наистина забавно!

1.1.1 Настържете зеленчуци

Пресните зеленчуци играят централна роля в кухнята с ниско съдържание на въглехидрати - независимо дали в класическата салата от сурови зеленчуци, в намазки, супи или като гарнитура. Някои сортове дори получават изцяло нови почести: броколите и карфиолът се превръщат в ориз, вместо галета, настърганите моркови се поставят в гювеча като кора и дори тесто за пица може да се измисли от нарязани зеленчуци. От само себе си се разбира, че рязането и нарязването без кухненски робот е много работа. С Thermomix всичко това може да стане за секунди.

1.1.2 Смелете брашно сами

От брашно от нахут до брашно от киноа до бадемово брашно - сега има цяла гама пълноценни брашна без много въглехидрати. Уловът: Те са в пъти по-скъпи от конвенционалните брашна и понякога не са лесни за получаване. Основните съставки често се предлагат дори в магазините с отстъпки на ниски цени и можете да използвате Thermomix, за да смилате собствено брашно от сух нахут, киноа или бадеми у дома.

1.1.3 Лесно готвене на пара

Паренето в Thermomix е супер просто и предпазва витамините. Тъй като зеленчуците, рибата и месото се готвят във Varoma с помощта на пара. При конвенционалното готвене в тенджера много добри неща влизат във водата за готвене и след това се изхвърлят. Приготвянето на пара не само задържа значително повече метаболитни витамини и минерали в храната, но също така съдържа още повече ароматни вещества.

1.1.4 Печете хляб с ниско съдържание на въглехидрати

За повечето хора хлябът и хлебчетата са основата за всяка закуска, а също и за вечеря. Въпреки това, протеиновият хляб от пекарната често съдържа много добавки и изкуствени помощни средства и няма точни разпоредби относно действителното съдържание на протеини и въглехидрати. И те също са скъпи. Същото важи и за смеси за печене с ниско съдържание на въглехидрати, които се предлагат за хляб, кифлички и сладкиши. Можете да замесите теста с ниско съдържание на въглехидрати за нула време с Wunderkessel. Така че знаете точно какво има вътре - а вкусът му е два пъти по-добър, прясно изпечен от фурната!

1.1.5 Здравословни закуски на склад

Отсега нататък никога повече бисквити, бисквитки и Ко? Всеки, който има апетит и след това няма нищо подходящо, здравословно в къщата, посяга по-бързо към сладки или солени деликатеси. В края на краищата не е задължително Thermomix да ви разбърква теста за нисковъглехидратни закуски за нула време. Ако имате малко запаси у дома, можете да хапнете нещо средно между тях без чувство за съвест.

1.1.6 Подходящ за семейства

Готвите допълнително за семейството и хапвате сами диетична храна? Това не е добра идея. Първо, удвояването на усилията за готвене е почти невъзможно през повечето време, и второ, едва ли някой може да се придържа към такава диета. Разбира се, не можете да се съгласите с всички искания на семейството за храна. Но тъй като ниско съдържание на въглехидрати се фокусира върху здравословни зеленчуци, бобови растения, ядки, постно месо и риба и малко захар, мъжете и децата са добре дошли да пируват заедно. Витаминната сметка е щастлива! И ако приложението има картофи като гарнитура, просто пригответе артишок от Йерусалим или порция зеленчуци във Варома с - без допълнително гърне на котлона. Много рецепти също могат да бъдат допълнени с малко сварен ориз или юфка по семеен начин. И какво, ако желанията се разминават твърде далеч? Тогава Wunderkessel ви призовава за миг здравословна алтернатива с ниско съдържание на въглехидрати.

Сбогом на възглавниците с по-малко тестени изделия и Ко? Тези, които намаляват въглехидратите, всъщност са особено ефективни при отслабване. Диетичните изследователи също потвърждават това.

1.2 По-малко въглехидрати - тънки по-бързо

Не само признатите експерти по метаболизма вярват в диета с ниско съдържание на въглехидрати, но и личният опит на много хиляди жени и мъже, които успешно са отслабнали, говори за успеха му. Английското съкращение за този метод е: „Low Carb“. Дори известният Харвардски университет потвърждава ефективността на ниско съдържание на въглехидрати. Диетичните експерти анализираха данните на около 68 000 тествани с резултат: Хората, които избягват въглехидратите по балансиран начин, губят повече тегло и успяват да го предпазят дори след една година.

1.2.1 Основи на въглехидратния метаболизъм

Наред с мазнините и протеините, въглехидратите са един от трите основни компонента на нашата диета. Основната работа на въглехидратите е да снабдяват мускулите и мозъка ни с енергия. Въглехидратите се разделят на прости и сложни въглехидрати, както и фибри. Простите въглехидрати като захарта осигуряват бърза енергия; сложни въглехидрати, напр. Б. Пълнозърнестите зърна се състоят от по-дълги вериги въглехидрати подред. Те се превръщат в енергия по-бавно, защото първо трябва да бъдат разградени в червата. Диетични фибри напр. Б. в бобовите растения, ядките, плодовете и зеленчуците поемат важни функции в метаболизма, дори ако самите те не осигуряват никакви калории, витамини и минерали и дори са до голяма степен несмилаеми. Те регулират храносмилането, осигуряват здрава чревна флора и по този начин също така насърчават здрава имунна система.

За да може тялото да ги използва, както простите, така и сложните въглехидрати се разграждат до прости захарни компоненти по време на храносмилането. След това се използва за генериране на енергия - или захарните компоненти се съхраняват като резерв за по-късно: винаги, когато има повече въглехидрати, отколкото са необходими. И точно този процес на съхранение ни прави дебели. Експертите по хранене и лекарите вече са единодушни, че излишните въглехидрати са основната причина за излишните килограми.

1.2.2 Ето защо има смисъл да се пестят въглехидрати, когато се яде

Простите захарни компоненти, разградени от червата, се отделят в кръвта и циркулират там. Колкото повече захарни компоненти има в кръвта, толкова по-високо е така нареченото ниво на кръвната захар. Панкреасът формира ключово вещество в липидния метаболизъм: инсулин, така че захарните компоненти да могат да се използват от клетките на тялото като източник на енергия. Хормонът пренася контрабандно захарните градивни елементи в клетките, докато кръвната захар се изразходва и следователно не се изисква повече инсулин. Това, което клетките на тялото не консумират директно, мастните клетки попиват като гъба. Този механизъм на инсулина е причината, поради която въглехидратите са най-голямата спирачка за загуба на тегло. Вместо да осигурява равномерно енергия на клетките, тялото съхранява всичко в мастните натрупвания - за по-късно, за съжаление, метаболизмът все още е програмиран за това от първичните времена, в крайна сметка човекът от каменната ера трябваше да се храни с него по време на нужда.

1.2.3 Наводнение от инсулин и глад

Инсулинът има и друг неблагоприятен ефект върху успеха при отслабване: колкото по-прости захари циркулират в кръвта, толкова повече се образува инсулин и по-бързо нивото на кръвната захар отново спада, т.е. С други думи, колкото по-бързо захарта се транспортира първо в телесните клетки, след това в мастните клетки. Тук тялото усеща шанса си за добри хранителни запаси. Ако обаче в кръвта вече няма захар, това поставя мозъка ни в готовност. Напълно без захар в кръвта тя не може да работи или само при трудни условия и следователно изпраща съобщението: Жажда! Ако не можете да устоите сега, можете да рестартирате инсулиновия цикъл и да захраните мастните клетки отново.

Ако ядете прекомерно големи количества захар и прости въглехидрати в продължение на дълъг период от време, ще разклатите естествения си метаболитен баланс и чувството си на глад. Това натоварва панкреаса, който трябва да продължи да произвежда нов инсулин. Това от своя страна не само има краткосрочни последици за него.


  •